RPAS Theory - Basic - 2. Regelgeving Nationaal - Nederland

Regelgeving voor drones uit de ROC Light opleiding

Het RPAS Theory lesprogramma is modulair opgebouwd. Dat betekent dat je in jouw eigen tempo de verschillende modules kan behandelen. Het lesprogramma kent twee verschillende niveau’s; een Basic Level en een Advanced Level.

Voor ieder niveau zijn verschillende modules vastgesteld. Je verzamelt de benodigde kennis op momenten dat het jou uitkomt.

Wanneer je alle modules van het Basic Level bestudeerd hebt, dan kan je op dat niveau examen doen. Na het behalen van het Basic Level ontvang je een ROC Light certificaat.

Als je verder wilt doorleren voor het Advanced Level, dan dien je naast alle Basic modules ook de Advanced modules te bestuderen. Wanneer je hiermee klaar bent, dan kan je het Advanced Level examen doen. Na het behalen van het Advanced Level ontvang je een RPA-L Theorie certificaat waarmee je aan de verplichte praktijktraining kan beginnen om het RPA-L bewijs van bevoegdheid te behalen.


Deze training werd ontwikkeld door


Team
Team

De online trainingen van Drone Flight Academy zijn letterlijk door het hele team ontwikkeld. Onze drone-instructeurs hebben allemaal ruime ervaring in het werken met drones. Vanuit een achtergrond bij defensie of vanuit de luchtvaart. Je werkt hierdoor samen met dé experts uit het veld. Zij kennen alle technische opties van de drones, weten alles over vergunningen en kennen alle wet- en regelgeving. Zo haal je maximaal rendement uit je opleiding.


Cursus curriculum


  Introductie
Beschikbaar in dagen
dagen na jouw inschrijving
  Regelgeving Algemeen
Beschikbaar in dagen
dagen na jouw inschrijving

Frequently Asked Questions


Wanneer begint en eindigt deze cursus?
De cursus start nu, en eindigt nooit! Het is een complete cursus om in je eigen tempo te leren - jij besluit wanneer je begint en wanneer je stopt.
Hoe doe ik examen?
De examens voor beide RPAS Theory niveau’s worden op vaste momenten gepland, meestal 1x per maand op een centrale locatie. De examen data worden gecombineerd met mini-events waar je de gelegenheid hebt om met andere cursisten informatie uit te wisselen, en instructeurs te spreken. Vaak worden er demonstraties gegeven voor vervolg opleidingen of nieuwe producten. Alle examens worden volgens een protocol afgenomen. Het reglement hiervoor ontvang je wanneer je jezelf aanmeld voor een examen.
Is deze training alleen online?
Om je te helpen in je voorbereiding naar het examen, kan je deelnemen aan de wekelijkse webinars. Iedere week wordt één module door een Instructeur live behandeld. Dat geeft jou de mogelijkheid om vragen te stellen. De inloggegevens van de webinars, en de schema’s, ontvang je na aanmelding voor één van beide RPAS Theory niveau’s.

Deze cursus wordt snel vrijgegeven voor deelname!